annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

toetsen verschijnen dubbel

7 ANTWOORDEN 7
zelister
Beginner
Bericht 1 van 8
463 Weergaven
Bericht 1 van 8
463 Weergaven

toetsen verschijnen dubbel

Hallo, ik heb sinds zo'n drie dagen geleden een probleem met mijn Medion notebook (MSN: 30027364). Wanneer ik typ, verschijnen sommige letters dubbel. Het lijkt niet te gaan om specifieke toetsen, het gebeurt met zowat elke toets op mijn toetsenbord zonder schijnbare  regelmaat. Ik heb geen drank of eten gemorst over de toetsen dus dat kan de oorzaak niet zijn. Ik heb ook de typsnelheid een stuk lager gezet, maar dit lost het probleem ook niet op. Ik heb het een keer eerder meegemaakt enkele maanden terug, en ik denk dat het probleem zichzelf toen heeft opgelost nadat ik de laptop opnieuw heb opgestart. Beide keren dat dit gebbeurde verdween ook het zoekvak van mijn taakbalk en kan ik deze niet opnieuw instellenn, hij is gewoon volledig uit mijn opties verdwenen. Daarbij stonden mijn office programma's plotseling in aanraakmodus hoewel ik dit nooit gebruik. Ik heb voor de zekerheid mijn touchscreen uitgezet omdat  ik dacht dat dit er mogelijk iets mee te maken had maar ook dan werkt het toetsenbord niet meer correect. SSoms heb ik weinig last van de dubbele toetsen, maar op andere momenten gebeurt het verschillende keren binnen één zin. 

 

Ik heb de dubbele letters die tijdenss het typen van dit bericht verschenen gewoon laten staan in de hoop dat het het probleem een beetje zou illustreren. Ik heb de laptop al talloze keren opnieuw opgestart maar er verandert niets. Momenteeel is het wel enorm storend omdaat ik doorheen de week allerlei llessen heb en zeer regelmatig veel moet schrijven, en al de fouten die ik tussendoor moet verbeteren omdat het toetsenbord  dubbel typt nemen nnogal wat tijd in beslag. Weet iemand wat de oorzaak zou kunnen zijn en of ik dit misschien zelf kan oplossen? 

Tags (1)
7 ANTWOORDEN 7
WZwijger
Tutor
Bericht 2 van 8
447 Weergaven
Bericht 2 van 8
447 Weergaven

@zelister 

Zoals ik het nu zie en er werkelijk geen vocht op het toetsenbord is gekomen, lijkt het mij dat er iets defect is.

Het toetsenbord zelf kan defect zijn of het verbindingskabeltje.

In allebei de gevallen moet er een specialist naar kijken.

 

Als voorlopige oplossing zou je een extern toetsenbord kunnen aanschaffen, wanneer je de laptop niet kunt missen in verband met schoolwerk.

En wanneer de laptop nagekeken kan worden, deze dan pas opsturen (als er geen garantie meer op zit, wanneer er nog wel garantie op zit, zo snel mogelijk laten oplossen).

 

Ik hoop dat je met mijn oplossing geholpen bent.

 

Met vriendelijke groet,

WZwijger

Lechim
Newcomer
Bericht 3 van 8
338 Weergaven
Bericht 3 van 8
338 Weergaven

Ik ervvaar precies  hetzelfde probleem met een medion e4271.  De laptop hheb ik inmiddels ongeeveer een half jjaar. Mag ik weten welke windows build je  gebruikt?

zelister
Beginner
Bericht 4 van 8
296 Weergaven
Bericht 4 van 8
296 Weergaven

Ik heb gewoon windows 10 op mijn Medion. Ik had een computerwinkel in de buurt een mail gestuurd om te vragen of dit gerepareerd kon worden en ze zeiden dat ze dit probleem al vaker bij Medion toestellen gezien hebben... de snelste en goedkoopste oplossing is een extern toetsenbord gebruiken...

REV
Moderator Moderator
Moderator
Bericht 5 van 8
242 Weergaven
Bericht 5 van 8
242 Weergaven

Hi @zelister 

 

Voor wat ik terug kan vinden is er helaas geen specifiek probleem bij ons bekend over dit toestel. Dus ook niet met betrekking tot de dubbele aanslag. 

Denk dat je wellicht verstandig aan doet het advies van WZwijger op te volgen. Als er nog garantie op zit kun je maar beter contact opnemen met de Medion Service afdeling.

 

Met vriendelijke groet,

REV

stevendereus
Beginner
Bericht 6 van 8
76 Weergaven
Bericht 6 van 8
76 Weergaven

Ik heb precies hetzelfde met mijn MD1269. Een maand of 2 terug heb ik Medion support hierover benaderd, en hun advies was om een systeemherstel  (terug naar fabrieksinstellingen) te doen. Met enige tegenzin heb ik dat gedaan, en dat hielp op zich wel.

 

Vorige week is er een Windows update geweest, en nu is het weer mis. Ik heb dit weer gemeld bij Medion support; ben benieuwd naar hun antwoord. Ik ben niet van plan weer een systeemherstel te doen namelijk. Blijkbaar zit er iets in de Windows update dat conflicteert met iets in de Medion, maar dat zouden zij moeten kunnen vinden en oplossen.

 

WZwijger
Tutor
Bericht 7 van 8
70 Weergaven
Bericht 7 van 8
70 Weergaven

Dat het probleem bij meerdere computers gaat spelen na Windows Update vind ik toch alarmerend.

Ik heb een oplossing om het probleem verder te verkennen, maar dat vraagt een behoorlijke computerkennis.

 

Om uit te sluiten dat Windows 10 drivers gaat inladen, gaan we ervoor zorgen dat de computer NIET meer zal opstarten met Windows 10. In plaats hiervan ga je een zogenaamde LIVE omgeving opstarten van een Linux distributie.

 

Eén van de meest gebruikte Linux distributies is Linux Mint.

 

Linux Mint kun je hier downloaden: https://linuxmint.com/download.php

 

Daarna moet je een USB stick maken, waarmee je de LIVE omgeving gaat kunnen opstarten.

 

Hier kun je lezen hoe dat je een LIVE Linux Mint USB stick kunt maken: https://makkelijkelinuxtips.blogspot.com/p/usb-staafje.html

 

Daarna moet je de computer opstarten via USB en het USB stickje dat je gemaakt hebt. Je moet in je UEFI of BIOS aangeven dat je wil opstarten vanaf de USB stick. Daarna start de LIVE omgeving. Na het opstarten kun je aangeven dat je de LIVE omgeving wilt opstarten (DUS NIET INSTALLEREN, DAN HEB JE OPEENS EEN LINUX COMPUTER!).

 

In deze Live omgeving kijk je dan of je toetsenbord nog steeds vreemd doet.

Zo ja: => hardware probleem => beslist een garantieafhandeling voor Medion binnen 2 jaar na aanschaf computer.

Zo nee: => software probleem => tja en dan is er een probleem. Wie is er verantwoordelijk MEDION of Microsoft. Dat wordt een complexer probleem. Iedereen die echter met dit probleem te maken krijgt wel melden bij de helpdesk. En dan bedoel ik de officiële helpdeks, niet dit forum, want dit is een community voor en door Medion gebruikers. Sommige moderators hebben wel een lijn naar Medion, maar of alle problemen worden geïnventariseerd, dat weet ik niet. Een officiële melding lijkt me echt verstandig om te doen.

 

Ik wens alle mensen met toetsenbord problemen veel succes.

 

Groeten,

WZwijger.

stevendereus
Beginner
Bericht 8 van 8
49 Weergaven
Bericht 8 van 8
49 Weergaven

Ik ben er 100% zeker  van dat het een softwareprobleem betreft. Ik heb de vorige keer dat ik het probleem had al eens opgestart met een Linux distributie op een stick, en dan zijn er geen problemen.

 

Ik heb  weer melding gemaakt bij Medion Support; ik wacht hun antwoord even af..

 

gr

Steven.

7 ANTWOORDEN 7