annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

SSD schijf vervangen of toevoegen

OPGELOST
3 ANTWOORDEN 3
tcooteman
Beginner
Bericht 1 van 4
962 Weergaven
Bericht 1 van 4
962 Weergaven

SSD schijf vervangen of toevoegen

Ik wil graag mijn P6605 Erazer uitbreiden met geheugen en ik moet dus de achterkant openen, maar daar kom ik niet uit. Ik heb alle schroefjes eruit  gehaald maar de achterkant blijft vast zitten. Kunnen jullie mij hiermee helpen. Op youtube heb ik het ook niet kunnen vinden. Help!!!

1 GEACCEPTEERDE OPLOSSING

Geaccepteerd Solutions
tcooteman
Beginner
Bericht 3 van 4
939 Weergaven
Bericht 3 van 4
939 Weergaven

Bedankt voor het duidelijke antwoord. Jammer dat ik het niet zelf kan doen. 

Bekijk de oplossing in de community in het oorspronkelijke bericht

3 ANTWOORDEN 3
Snorlax
Tutor
Bericht 2 van 4
945 Weergaven
Bericht 2 van 4
945 Weergaven

Hallo @tcooteman,

 

De P6605 heeft geen gemakkelijke weg om geheugen toe te voegen of om de SSD te vervangen. Hiervoor moet het gehele notebook opengemaakt worden.

Het is dan ook aan te raden dit niet zelf te doen, maar dit uit te besteden aan een lokale computerspeciaalzaak. 

Houdt er wel rekening mee dat wanneer je gebruik wilt maken van een eventuele garantie, het notebook weer terug in de originele staat moet worden aangeboden. 

 

Groet, 

Snorlax

tcooteman
Beginner
Bericht 3 van 4
940 Weergaven
Bericht 3 van 4
940 Weergaven

Bedankt voor het duidelijke antwoord. Jammer dat ik het niet zelf kan doen. 

Bekijk de oplossing in de community in het oorspronkelijke bericht

freyr
Trainee
Bericht 4 van 4
104 Weergaven
Bericht 4 van 4
104 Weergaven

Je kan voorbeelden vinden op internet. Je moet in je zoekfunctie de juiste volgorde gebruiken op het niveau van de keuzewoorden en neutraal blijven op he niveau van de taal - "Youtube" geeft visuele oplossingen - "changing" vind je in verscheidene talen net zoals "memory", "P6605" geeft een type van computer maar "P66" misschien een serie "erazer" is waarschijnlijk een codewoord voor een model.

Het beste kan je dus iets invoeren zoals "youtube changing memory P6605 Erazer" 

Het jaartal van de youtube is dan dikwijls een richtlijn om een bijna gelijkaardig model te vinden.

Dan krijg je al snel antwoorden zoals. 

https://www.youtube.com/watch?v=wbcbiY1WemI

Neem tijdens de demontage een massa photos ! Als een afdekplaat met klipsen vastzit zal meestal zelfs een technieker dat spul niet of moeilijk zonder beschadigingen los krijgen.

Daarvoor heb je een dubbele kam nodig die de constructeurs natuurlijk niet prijsgeven ! Zo'n kam is een soort mes met inkepingen. Je moet dan de portable tussen twee dergelijke kammen plaatsen en die naar elkaar drukken - dan springen al de klipsen tegelijkertijd open. Je kan zoiets zelf maken als je over een "kapotte" computer beschikt ! Op de bijgevoegde youtube kan je zien hoe men het toetsenbord verwijdert door het terugspringen van de klipsen te vermijden ... maar dan merk je ook onmiddellijk dat die dingen niet gemaakt zijn om te openen ! Alleen om die snel in elkaar te steken - dus er is heel wat ervaring nodig om pricies te weten hoever je kan wegplooien voordat die hopeloos kapotspringen en om het echt spannend te maken zijn die dingen op sommige plaatsen vastgeplakt en moet je dus maar uitvinden hoe je eerst gedeeltelijk die lijm kan verwijderen - dikwijls zijn SSD-kaartjes vastgekleefd met koelpasta ! Soms kan je onder het SSD-kaartje voorzichig een nijlondraadje trekken zoals men boter of kaas die pasta open te snijden ...

Maar de vraag blijft of het niet verstandiger is een extern USB-stickje te gebruiken, op internet 512 Giga voor minder dan 50 euro ! (waarschijnlijk eindeloos traag ?) dan het risico te lopen de boel om zeep te helpen.

Je kan die upgrade misschien ondervangen door je bestanden zodanig te organiseren dat programmacode en hun functionele data op je hoofddisk staan en bijna nooit gebruikte documenten, photos, enz op een externe disk. De belangrijkste performantie-rem zijn memory- en cpu intensieve programmas "tegelijkertijd" te draaien, vooral onnodig stom spul dat automatisch bij het starten van de computer wordt opgestart ... zoals verscheidene zware virusscanners, enz die niet altijd nodig zijn bv voor spelletjes kan je internet loskoppelen !  Er zijn goede boeken om die programmas te achterhalen zoals de computerbijbel, enz

good luck ! 

3 ANTWOORDEN 3