annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Waarom zitten er wasmiddelresten in de kuip van de vaatwasser?

Vraag

Waarom zitten er afwasmiddelresten in het afwasmiddelbakje van de vaatwasser na het afwassen?

 


Antwoord

De volgende punten kunnen een mogelijke oorzaak zijn:

 

  1. Als het wasmiddelbakje geblokkeerd is door b. v. vaatwerk en daardoor niet goed open kan tijdens de spoelcyclus, blijft het wasmiddel in het bakje achter en kan daardoor resten achterlaten.
  2. De sproeiarmen mogen niet door het vaatwerk worden geblokkeerd en moeten vrij kunnen bewegen, zodat het reinigingsproces soepel verloopt. Alleen op die manier kan het wasmiddel volledig oplossen. Er moet op worden toegezien dat de sproeiers van de sproeiarmen niet verstopt raken en deze moeten zo nodig worden schoongemaakt, zodat het water ongehinderd kan worden gespoten.
  3. Het wasmiddelbakje was niet droog toen de reiniger werd gevuld / geplaatst, er kunnen resten van het reinigingsmiddel in het compartiment achterblijven. Verwijder de resten en droog het reinigingscompartiment alvorens opnieuw reinigingsmiddel toe te voegen.
  4. Voor spoelen bij lage temperatuur mag slechts een kleine hoeveelheid afwasmiddel worden gebruikt. Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt voor het gekozen programma.

Versiegeschiedenis
laatst bijgewerkt:
‎18.01.2024 09:08
Bijgewerkt door:
Labels (1)
Medewerkers