annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Drive letter recovery partitie wijzigen

2 ANTWOORDEN 2
JHome
Beginner
Bericht 1 van 3
885 Weergaven
Bericht 1 van 3
885 Weergaven

Drive letter recovery partitie wijzigen

Kan ik de drive letter D van de standaard Recover partitie van Akoya MD34220 te wijzigen naar bv R zonder problemen te krijgen met de werking van Power Recover / F11 functie? 

Dit om drive letter D vrij te maken voor geplaatste hard disc met data uit voorgaande PC

 

Is het mogelijk de inhoud van deze Recover partitie D van de originele SSD naar de HD over kan zetten en zo SSD ruimte vrij te maken door deze D partitie geheel te verwijderen? Kan je in Power Recover deze nieuwe Recover bestand locatie aangeven zodat hij nog kan functioneren als hij deze bestanden nodig heeft na F11?

2 ANTWOORDEN 2
REV
Moderator Moderator
Moderator
Bericht 2 van 3
870 Weergaven
Bericht 2 van 3
870 Weergaven

Hallo @JHome 

 

We raden het ter stelligste af om je partities aan te passen en drive letters aan te passen. Als er ooit problemen komen met de PC en je moet deze terugzetten naar de fabrieksinstellingen dan zal dit niet gaan. 

De oude HDD die je wil plaatsen krijgt vanzelf een drive letter toegewezen als je die goed hebt geïnstalleerd. Mocht het zo zijn dat de PC ooit opgestuurd moet worden ter reparatie dan wordt deze alleen in behandeling genomen met de originele configuratie en hardware.

 

Met vriendelijke groet,

REV

daddle
Superuser
Bericht 3 van 3
865 Weergaven
Bericht 3 van 3
865 Weergaven

@REV 

 

Nou, ik denk wel dat het mogelijk is. De PC  is toch helemaal nieuw. Alleen als je later eens de Recover-optie wilt uitvoeren, moet je de oude geplaatste HDD in de "Datenträgerverwaltung " de letter daarvan verwijdern, en je Recover-Partitie weer terug  D  of  E: noemen; hangt daarvan af hoe zij nu heet.

En wat je niet mag doen is de partitie scheme van de ingebouwde SSD veranderen; daarna zou het Recovern niet meer funktioneeren.  De vector voor het opstarten van de recoverie-functie zit in de Bootloader die moeilijk is te veranderen. En het opstarten van de partitie hangt ook aan de partitie ID; als je je SSD nieuw zou "partitionieren", zou de ID ook verandert worden. En dan lukt  het niet meer. 

 

groetjes, daddle

2 ANTWOORDEN 2