annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Waarom sluit de deur van de koelunit niet meer goed?

Vraag

Waarom sluit de deur van de koelunit niet meer goed?

 


Antwoord

Controleer de volgende punten:

 

  • Het toestel moet in een rechte positie staan, zodat de deur gelijk ligt met het toestel en vervolgens goed sluit. Controleer eerst met een waterpas of het apparaat waterpas staat aan de achterkant / voorkant en / of aan de zijkant. Met de verstelbare voetjes kunt u oneffenheden van de vloer compenseren en zo het toestel in balans brengen.
  • Een mogelijke oorzaak kan ook de ongelijkmatige vulling van de binnenste opslagoppervlakken van de deur zijn. Verwijder eerst alles uit de opbergvakken van de deur en test dan of de deur weer goed kan worden gesloten. Als de deur nog steeds niet vlak sluit, kunnen de scharnieren verschoven zijn. Deze kunnen gemakkelijk met het geschikte gereedschap op de juiste plaats worden teruggeplaatst.
    hinges.png
  • Het rubber van de deur kan ook kromgetrokken zijn, waardoor er spleten in de dichting zijn ontstaan en de deur dus niet goed sluit. Het rubber op de deur kan voorzichtig worden opgewarmd met b.v. een gewone föhn en zo weer in vorm worden gebracht.
  • Als het de deur van het vriesvak is, heeft zich waarschijnlijk ijs gevormd op de wanden van het interieur. Hierdoor kan de deur niet volledig sluiten. Als u het vriesvak ontdooit en het ijs verwijdert, zou de deur weer goed moeten sluiten.

Versiegeschiedenis
laatst bijgewerkt:
‎28.12.2023 13:23
Bijgewerkt door:
Labels (1)
Medewerkers