annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Waarom krijg ik de foutmelding: Please check clean water tank?

Vraag

Waarom krijg ik de foutmelding: Please check clean water tank?

 


Antwoord

Alle volgende oplossingen moeten worden uitgevoerd om mogelijk de foutmelding te verhelpen.

 

1. Watergeleidbaarheid:
Het gebruik van een chemisch reinigingsmiddel in het verse water (is niet toegestaan) of vers water dat te kalkrijk is (dat mogelijk 1-2 dagen of langer in de tank heeft gezeten) kan ervoor zorgen dat de detectoren in de watertank vervuild of aangetast raken. Als gevolg hiervan kan de dweilrobot problemen hebben met het herkennen van het waterniveau en geeft daarom de foutmelding: Please check clean water tank.
Dit kan worden verholpen door een halve theelepel keukenzout te mengen met water in de schoonwatertank (als alternatief kunnen 2-3 druppels pH-neutraal reinigingsmiddel worden gebruikt). Schud de tank goed, laat 10-15 minuten staan en schud opnieuw. Giet het water na het schoonmaken weer uit de tank en spoel de tank vervolgens om met helder water. Droog vervolgens de contacten + / -.

 

2. Vuile waterinlaatopening:
In individuele gevallen kan een vuile waterinlaatopening de storing veroorzaken. Deze moet worden schoongemaakt.

Dirty-water-suction-part.jpg

 

3. Storing in sproeier schoon water:
Als het apparaat lange tijd niet gebruikt is en de foutmelding "Please check clean water tank" verschijnt, vul dan ongeveer 5-20 ml water in de schoonwaterpijp met een geschikt voorwerp.

Dirty-water-suction-part.jpg

 

⚠️Opmerking⚠️ Gedestilleerd of gedemineraliseerd water mag ook niet worden gebruikt voor reiniging. In dit geval herkennen de detectoren het water ook niet omdat de pH-waarde te laag is.

 


Versiegeschiedenis
laatst bijgewerkt:
‎22.08.2024 11:20
Bijgewerkt door:
Medewerkers