annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

NAS niet bereikbaar na installatie

OPGELOST
Highlighted
Apprentice
Bericht 1 van 6
2.674 Weergaven
Bericht 1 van 6
2.674 Weergaven

NAS niet bereikbaar na installatie

Dag.

 

Na de installatie (1 week terug) van een 12TB NAS (in raid 1) en de heel procedure doorlopen te hebben begon de derde blauwe LED te knipperen + de groen (LAN activiteit).

Echter, nu, 1 week later is de situatie niet veranderd.

NAS niet bereikbaar en beide LED's knipperen nog steeds.

RaRa, wat gebeurd hier en wat is de oplossing?

Mvg, Dirk

1 GEACCEPTEERDE OPLOSSING

Geaccepteerd Solutions
Highlighted
Superuser
Bericht 2 van 6
4.276 Weergaven
Bericht 2 van 6
4.276 Weergaven

Re: NAS niet bereikbaar na installatie

Hoi @dutchbarnie ,

welkom bij de community.

 

Heb je ooit een verbinding gehad met je NAS? Wat doen LED 1 en 2?
Als LED 3 blauw knipperd, betekend dat normaal, dat de NAS nog bezig is met opstarten. Daar is zeker iets mis. Heb je het toestel al uit en weer aangezet of heb je de hele week niets eraan gedaan?

Als uit en aanschakelen geen positief resultaat opleveren, zou ik de NAS volgens de handleiding resetten:


12.2. Systeem resetten naar standaard instellingen
Als het Lifecloud-systeem niet meer correct reageert of u door bepaalde instellingen geen toegang meer krijgt tot het systeem, kan een reset naar de standaard systeeminstellingen nodig zijn.
  - U kunt het systeem resetten door de RESET-toets ongeveer 30 seconden lang ingedrukt te houden.. Na 3 seconden hoort u een kort geluidssignaal en na 30 seconden nog een lang geluidssignaal.
  - Laat nu de RESET-toets los. Het systeem wordt nu teruggezet naar de standaardinstellingen en opnieuw opgestart zodat u de eerste ingebruikname opnieuw kunt uitvoeren.

 

Veel succes en groetjes!

Iks-Jott

____________________________________________________
Auch ein Maulwurfn findet mal ein Huhn!

Bekijk de oplossing in de community in het oorspronkelijke bericht

5 ANTWOORDEN 5
Highlighted
Superuser
Bericht 2 van 6
4.277 Weergaven
Bericht 2 van 6
4.277 Weergaven

Re: NAS niet bereikbaar na installatie

Hoi @dutchbarnie ,

welkom bij de community.

 

Heb je ooit een verbinding gehad met je NAS? Wat doen LED 1 en 2?
Als LED 3 blauw knipperd, betekend dat normaal, dat de NAS nog bezig is met opstarten. Daar is zeker iets mis. Heb je het toestel al uit en weer aangezet of heb je de hele week niets eraan gedaan?

Als uit en aanschakelen geen positief resultaat opleveren, zou ik de NAS volgens de handleiding resetten:


12.2. Systeem resetten naar standaard instellingen
Als het Lifecloud-systeem niet meer correct reageert of u door bepaalde instellingen geen toegang meer krijgt tot het systeem, kan een reset naar de standaard systeeminstellingen nodig zijn.
  - U kunt het systeem resetten door de RESET-toets ongeveer 30 seconden lang ingedrukt te houden.. Na 3 seconden hoort u een kort geluidssignaal en na 30 seconden nog een lang geluidssignaal.
  - Laat nu de RESET-toets los. Het systeem wordt nu teruggezet naar de standaardinstellingen en opnieuw opgestart zodat u de eerste ingebruikname opnieuw kunt uitvoeren.

 

Veel succes en groetjes!

Iks-Jott

____________________________________________________
Auch ein Maulwurfn findet mal ein Huhn!

Bekijk de oplossing in de community in het oorspronkelijke bericht

Highlighted
Apprentice
Bericht 3 van 6
2.657 Weergaven
Bericht 3 van 6
2.657 Weergaven

Re: NAS niet bereikbaar na installatie

Dag.

 

Dank voor het antwoord.

De installatie is volledig volgens het boekje verlopen.

Alleen daarna is het misgegaan.

De aan/uit knop aan de achterzijde reageerde ook niet meer (direct na installatie al niet meer).

Heb nu de stekker er uit getrokken en weer terug er in.

NAS was even bezig maar 'verscheen' daarna weer in mijn netwerk.

Hij is nu bereikbaar en ik ben nu aan het uploaden van medion 1 naar medion 2 met slepen en neerzetten.

De LED's van beide HDD's en LAN zijn erg druk.

LED #3 brandt nu wel continu blauw !!

Ook toen ik even uitgelogd was bleven beide LED's van de HDD's best wel veel knipperen.

Ik wacht even af tot einde upload en even kijken of ik kan streamen vanaf deze NAS.

Upload is net gereed, beide LED's van de HDD blijven knipperen.

Nu is het een orgel maar ik denk dat dit komt door het RAID 1 effect en dat hij nu bezig is om de zojuist ge-uploade bestanden te spiegelen.

Best wel geinig om te zien, LED #1 en #2 branden om beurten !!

 

Later meer, maar alvast bedankt voor de support.

Mvg, Dirk

Highlighted
Superuser
Bericht 4 van 6
2.649 Weergaven
Bericht 4 van 6
2.649 Weergaven

Re: NAS niet bereikbaar na installatie

@dutchbarnie

 

Prima! Blijkbaar is nu alles in orde.

Ik wens jou veel plezier met je NAS en hier in de community.

 

Groetjes Iks-Jott

____________________________________________________
Auch ein Maulwurfn findet mal ein Huhn!
Highlighted
Apprentice
Bericht 5 van 6
2.645 Weergaven
Bericht 5 van 6
2.645 Weergaven

Re: NAS niet bereikbaar na installatie

Dag.

 

Dank je wel, gaat lukken denk ik.

Bij een volgend probleem meld ik me vanzelf.

 

Groeten, Dirk

 

Highlighted
Superuser
Bericht 6 van 6
2.641 Weergaven
Bericht 6 van 6
2.641 Weergaven

Re: NAS niet bereikbaar na installatie


dutchbarnie schreef:

Dag.

 Dank je wel, gaat lukken denk ik.

 

Groeten, Dirk

 


@dutchbarnie

Als dat zo is, ga dan a.u.b. dit probleem als opgelost  kenmerken.

Groetjes

Iks-Jott

____________________________________________________
Auch ein Maulwurfn findet mal ein Huhn!