annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Waarom maakt het apparaat geen verbinding met het Wi-Fi-netwerk?

Vraag

Waarom maakt het apparaat geen verbinding met het Wi-Fi-netwerk?

 


Antwoord

Wi-Fi-netwerken kunnen last hebben van een laag bereik of signaalsterkte, uitval of zeer trage internetsnelheden.

 

Hier lees je hoe je eenvoudig Wi-Fi-fouten kunt elimineren:

  • De straling van radiogolven wordt vertraagd door voorwerpen en muren, bijvoorbeeld. Het resultaat is dat op de smartphone of notebook een slechte verbinding wordt weergegeven of dat de verbinding steeds opnieuw wordt onderbroken. Om het bereik te vergroten, volstaat het vaak de router beter te positioneren.
  • Sommige toestellen werken alleen in bepaalde frequentiebereiken, zoals 2,4 Ghz. Meer gedetailleerde informatie vindt je in de gebruiksaanwijzing van jouw product. Deze instellingen kunnen dan in de router worden gemaakt.
  • Indien veel routers worden gebruikt, bijvoorbeeld in een flatgebouw, kan het helpen de frequentie te wijzigen van 2,4 Ghz naar 5 Ghz.
  • Sommige routers kiezen automatisch het beste beschikbare kanaal voor de internetverbinding. Dit kan ertoe leiden dat sommige kanalen meer worden gebruikt dan andere. Je kunt de kanaalkeuze handmatig wijzigen in de instellingen van jouw router en zo een kanaal gebruiken dat niet zo intensief wordt gebruikt.
  • Wi-Fi-netwerken kunnen ook worden beveiligd met een MAC-filter om te bepalen welk apparaat tot het netwerk mag toetreden. Controleer of deze functie geactiveerd is en schakel hem uit of voeg het apparaat toe.

⚠️Opmerking⚠️ Klik voor meer informatie over Wi-Fi-verbindingen op deze FAQ.


Versiegeschiedenis
laatst bijgewerkt:
‎03.05.2024 10:10
Bijgewerkt door:
Medewerkers