cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

AESMService: SGX is Disabled at AESM Service startup

SOLVED
Highlighted
Beginner
Message 1 of 3
520 Views
Message 1 of 3
520 Views

AESMService: SGX is Disabled at AESM Service startup

I purchased the Erazer P15811 in Nov last year, and keep getting random game feezes with the above message. I cannot see an option to chan this setting in the bios, and frankly If I can't play games on it the device is about as much use as an expensive paperwight.

Any advice would be great.

 

- <System>
  <Provider Name="AESMService" Guid="{ce6e83d3-a7d9-4a91-96e0-e018ad574610}" />
  <EventID>108</EventID>
  <Version>0</Version>
  <Level>1</Level>
  <Task>0</Task>
  <Opcode>0</Opcode>
  <Keywords>0x8000000000000000</Keywords>
  <TimeCreated SystemTime="2020-04-29T08:59:13.919275200Z" />
  <EventRecordID>83</EventRecordID>
  <Correlation />
  <Execution ProcessID="12076" ThreadID="904" />
  <Channel>SGX/Admin</Channel>
  <Computer>DESKTOP-CTU6BMC</Computer>
  <Security UserID="S-1-5-18" />
  </System>
- <EventData>
  <Data Name="attrUnicodeString">SGX is Disabled at AESM Service startup</Data>
  </EventData>
  </Event>
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Master Moderator
Message 2 of 3
518 Views
Message 2 of 3
518 Views

Re: AESMService: SGX is Disabled at AESM Service startup

Hi @Flavious and welcome to the forum!

Have you checked this thread on the Microsoft Community Forum?

Regards,

Gehringer

View solution in original post

2 REPLIES 2
Highlighted
Master Moderator
Message 2 of 3
519 Views
Message 2 of 3
519 Views

Re: AESMService: SGX is Disabled at AESM Service startup

Hi @Flavious and welcome to the forum!

Have you checked this thread on the Microsoft Community Forum?

Regards,

Gehringer

View solution in original post

Highlighted
Beginner
Message 3 of 3
514 Views
Message 3 of 3
514 Views

Re: AESMService: SGX is Disabled at AESM Service startup

Thank you Gehringer,

 

I think I may have resolved the issue now. I found the setting in the bios...no idea how I missed it, and have run the game without error for about an hour. I'll test it more rigourusly when I have a bit more time free.