annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Vervangen harde schijf onder garantie

7 ANTWOORDEN 7
LDV_1953
Beginner
Bericht 1 van 8
52.669 Weergaven
Bericht 1 van 8
52.669 Weergaven

Vervangen harde schijf onder garantie

Zijn er onder jullie nog mensen die tijdens de garantieperiode een nieuwe harde schijf hebben moeten laten plaatsen en waarbij Medio weigert om de oude schijf met de data terug te bezorgen tenzij er een factuur van 100 euro betaald wordt? Kan Medion zomaar de cliënt zijn intelectuele eigendom stelen?

7 ANTWOORDEN 7
Captain_Obvious
Apprentice
Bericht 2 van 8
52.476 Weergaven
Bericht 2 van 8
52.476 Weergaven

Wat een zielige reactie zeg. Als u zelf uw "intellectueel eigendom" niet belangrijk vind dat u er een copy van maakt waarom moet Medion dat dan wel doen? Als uw "intellectueel eigendom" zo belangrijk is dat u niet wil hebben dat een defecte harde schijf met dergelijke 1-en en 0-en gewoon regulier binnen garantie vervangen wordt, dan had u vast wel voor een bedrijfsoplossing gekozen, waarbij u de hardeschijf onklaar kan maken met behoud van garantie. Alleen daar betaald u voor.

En terugkomend op dat laatste. Als Medion blijkbaar u die optie biedt voor maar €100,-, waar is dan in godsnaam het probleem? Das veel goedkoper dan professionele oplossingen voor bedrijven. U krijgt in principe 2 harde schijven, terwijl u er eigenlijk maar één heeft betaald (degene die in het product verwerkt zat). Het is dus niet meer dan logisch dat er iets wordt berekend voor een aanvullende schijf, ongeacht defect of heel.

En voor de laatste vraag van u zou ik mijn excuses aanbieden als ik u was. Lees de algemene voorwaarden, vergelijk het eens met anderen bedrijven, denk eens logisch na over bovenstaande en weet dat als ze u een dergelijke optie aanbieden dat het geen diefstal is, dat ze u zeer goedkoop u de mogelijkheid geven tot bezit van twee harde schijven waarvan één met uw "intellectueel eigendom" . Een optie die anderen fabrikanten u niet geven.

Contessa
Explorer
Bericht 3 van 8
52.432 Weergaven
Bericht 3 van 8
52.432 Weergaven

Hallo @LDV_1953

Hartelijk welkom en veel plezier in de Community

Groetjes, Contessa
RS13
Master NL
Bericht 4 van 8
52.421 Weergaven
Bericht 4 van 8
52.421 Weergaven

Goedemorgen mensen, 

 

Iedereen heeft recht op zijn eigen mening en mag die hier ook uiten, maar laten we het wel vriendelijk houden, je kunt je mening ook verkondigen zonder elkaar aan te vallen. 

 

Groeten,
Paul

LDV_1953
Beginner
Bericht 5 van 8
52.111 Weergaven
Bericht 5 van 8
52.111 Weergaven

Blijkbaar mag er geen negatieve commentaar op Medion en de toegepaste werkwijze komen.

LDV_1953
Beginner
Bericht 6 van 8
52.105 Weergaven
Bericht 6 van 8
52.105 Weergaven

Wie heeft er gezegd dat ik geen back up van mijn data heb? Ik vind alleen dat Medion geen recht heeft om mijn zich mijn data toe te eigenen.

 

Bovendien is het hele verhaal nog veel onaangenamer voor MedioN.

 

Toen ik de computer had opgestuurd kreeg ik een factuur voor 100  euro voor het herstellen van de computer; Pas na het betalen van ofwel deze 100 euro ofwel 50 euro (indien ik de computer onhersteld terug wou) zou de computer worden hersteld.

Toen ik Medion erop wees dat de herstelling onder garantie viel was de betaling plots verschuldigd omdat ik de fabrieksinstellingen niet had teruggeplaatst.

Ik heb Medion er toen nogmaals op gewezen dat de computer compleet weigerd eop te starten en het dus onmogelijk was om de fabrieksinstellingen  te herstellen en na gesteld te hebben dat ik het dossier aan Test-aankoop zou overmaken ontving ik een mail waarin gezegd werd dat men mij foutief had geïnformeerd en dat ik 100 euro verschuldigd was om mijn oude schijf terug te krijgen. Of hoe Medion met alle middelen de factuur van de herstelling door de cliënt tracht te laten betalen.

 

Dus wie moet zich hier excuseren?

Anu
Scientist
Bericht 7 van 8
51.546 Weergaven
Bericht 7 van 8
51.546 Weergaven

Ik wil me hier toch even in mengen, als er verkeerde info wordt verstrekt, is dat natuurlijk niet goed, maar waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt, ik kan me niet voorstellen dat dat een bewuste actie is geweest van Medion. Maar goed, de verstrekte informatie hoort gewoon te kloppen, niet pas in 2e instantie. 

 

Wat ik echter niet snap in je verhaal is dat je het hebt over diefstal van intellectuele eigendom / toe-eigenen van data.

Het gaat hier om een defecte hardeschijf, waarbij je de mogelijkheid wordt geboden deze over te nemen zodat je nog zou kunnen proberen backups te maken, aangezien je al een backup hebt, zie ik het probleem niet. Als je er geen gebruik van maakt, zal het niet zo zijn dat Medion de data van je harde schijf gaat halen en dat voor eigen doeleinden gaat gebruiken, want dat is wat diefstal van intellectuele eigendom inhoud. 

 

Ik denk dat het uberhaupt niet mogelijk gaat zijn  om er data af te halen met een defecte schijf zonder een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.

 

Groetjes,

Anu

Captain_Obvious
Apprentice
Bericht 8 van 8
51.468 Weergaven
Bericht 8 van 8
51.468 Weergaven

Bedrijven die een cloud storage aanbieden, zoals Microsoft en Google, hebben geen fysieke harde schijf nodig om data van gebruikers in te zien. Ik zou eerst mijn pijlen richten op het uitzetten van alle privacy aspecten in Windows 10 onder het kopje Settings en in Windows 7 en Windows 8 zoeken naar update KBKB3068708, KB3022345, KB3075249 en KB3080149 en die verwijderen
7 ANTWOORDEN 7